• aktuellt/news

• program/programme

• art after work

• artist to artist

• hållplatser

• om rostrum/about rostrum

• arkiv/archive

• medlemmar/members

• kontakt/contact

___________________________________

 

Art After Work /GUACHO
27 april 2011

ART AFTER WORK ONSDAG 27 APRIL 19-22.

 

 

Chapter 1: 
I. "Was ist ist, was nicht ist ist möglich" - Iggy Malmborg
II. Transaktionsanalys - Gustaf Iziamo 
- samarbete mellan GUACHO och Iggy Malmborg

Två separata verk i direkt kommunikation med varandra. I fokus står konstnärliga och sociala transaktioner, och en kritisk granskning av ambivalensen mellan autencitet och representation. Löpband, sprit, bingodragare, hamburgare, vibrationsplattor och Konsthistoria.

Plats: Galleri Rostrum, Västergatan 21, Malmö
Tid/datum: 27 april 2011, kl 19:00-22:00 

 

--------------------------------

 

Kokainets dramaturgi.
Mänsklig symbios.
Tigerbalsam i ögonen.
Autentiska relationer.

Nu öppnar One Market Under God – ett forskningsbaserat konstprojekt i åtta kapitel. Under ett års tid erbjuder GUACHO åtta möjliga svar på en och samma fråga: HUR PÅVERKAR EKONOMI VÅRA SOCIALA RELATIONER? Varje kapitel innefattar ett konstnärligt residens, där internationellt verksamma konstnärer bjuds in till Malmö för att med kropp, hjärta och hjärna utforska ekonomins logik och konsekvenser i samarbete med GUACHO.

GUACHO är en konstnärsdriven plattform för mobil och platsspecifik performance. Vi för in en fysisk dimension i konsten genom att experimentera med nya metoder för publikens mottagande. Hur påverkas din upplevelse om du som betraktare är totalt fysiskt utmattad? Stupfull? Nergrävd i en kista på en kyrkogård i Limhamn? Utesluten?

GUACHO rör sig mellan olika rum och platser - övergivna kontorslandskap, stränder på Ibiza, kliniska rum, nobelmiddagar, nattklubbar, köpcentrum eller i vår husbil på en sommaräng. Vi låter idé, process och innehåll styra valet av plats och medium.
 

Nyheter, video, bilder, intervjuer och annan dokumentation från One Market Under God finns på: www.one-market.eu

För vidare information och intervjuer, kontakta Cindy Lee - tel. 073-776 31 56, cindy@guacho.net. Högupplösta pressbilder kan levereras vid behov.
 
 
VILKA?
Iggy Malmborg (Malmö) - performancekonstnär/skådespelare. Har tidigare arbetat ihop med bl.a. Institutet och Teatermaskinen.
Clara Lee Lundberg (Buenos Aires/Rio de Janeiro) - journalist/dansare/performance. Verksam vid Moderna Dansteatern och arbetar med SVT:s Kobra.
Anna Odell (Stockholm) - performancekonstnär. Går sista året på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.
Marie Hauge Jensen (Köpenhamn) - performancekonstnär / skådespelare. Arbetar med danska performancegruppen SIGNA samt gör soloverk.
Igor Dobricic (Belgrad/Amsterdam) - konstnär / dramaturg. Verksam på DASARTS i Holland samt anlitad som postdramaturg världen över.    
Elin Maria Johansson (Simrishamn) - bildkonstnär. Utbildad vid Kungliga Konsthögskolan, Stockholm. Verksam i Stockholm och Simrishamn.

 

GUACHO:
Gustaf Iziamo (Malmö) - konstnär / regissör.  Konstnärlig ledare GUACHO, samt doktorand vid DASARTS i Holland.
Alexander Hall (Göteborg) - konstnär / musiker. Verksamhetsledare GUACHO och bl.a. medlem i bandet Franke.
Cindy Lee (Malmö) - koordinator GUACHO. Driver Galleri Krets samt har uppdrag inom en rad olika projekt i Malmö.  

 

GUACHO är en mobil, konstnärsdriven plattform för platsspecifik performance och konstnärlig idéutveckling. En övergripande målsättning för GUACHO:s verksamhet är att utveckla och förnya former och förutsättningar för hur och var scenkonst kan framföras. De senaste åren har GUACHO utvecklat en rad verktyg och modeller för att kunna jobba mobilt och uppsökande med scenkonstnärliga projekt, på nationell och internationell nivå. GUACHO kommer under 2011 att etablera sig i Malmö/Skåne genom en rad konstnärliga projekt och produktioner.

GUACHO bedriver sin verksamhet med stöd av bl.a. Stiftelsen framtidens kultur, European Cultural Foundation, Kulturrådet, Kulturkontakt Nord, Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad.


VAD? 
I One Market Under God undersöker och problematiserar GUACHO ekonomins sociala och filosofiska logik, förutsättningar och konsekvenser. Våra liv struktureras idag i hög grad utifrån ekonomiska och marknadsmässiga relationer. Alla de ständigt pågående transaktioner som sker i vår vardag är dock inte enbart sociala och/eller ekonomiska utan även politiska, och kan läsas som högkoncentrerade berättelser om makt, status, kapital och hierarki. Jag älskar dig? Ett ligg? En middag? En hundring? En fin gest? En god gärning? Handelsvarorna som utgör våra liv.

Genom samtal, experiment, workshops, textbaserad research och en rad offentliga konstnärliga verk – presenterade på olika platser/lokaler i och omkring Malmö – ställer GUACHO in siktet på människans ekonomiska beteenden och beroenden, för att ta reda på vad det egentligen är vi köper och säljer - i egenskap av individer, konstnärer, konsumenter, politiska varelser, vänner, älskare, anställda, väljare, skattebetalare, etc - i ett modernt kapitalistiskt samhälle. 

Chapter 1: 
I. "Was ist ist, was nicht ist ist möglich" - Iggy Malmborg
II. Transaktionsanalys - Gustaf Iziamo 
- samarbete mellan GUACHO och Iggy Malmborg

Två separata verk i direkt kommunikation med varandra. I fokus står konstnärliga och sociala transaktioner, och en kritisk granskning av ambivalensen mellan autencitet och representation. Löpband, sprit, bingodragare, hamburgare, vibrationsplattor och Konsthistoria.

Plats: Galleri Rostrum, Västergatan 21, Malmö
Tid/datum: 27 april 2011, kl 19:00-22:00 

Chapter 2: 
The Art and Act of Kindness 
- samarbete mellan GUACHO och Marie Hauge Jensen

En undersökning av konceptet godhet och dess funktion som social valuta. En installation och konsert i ödsliga rum, om hur vi närmar oss varandra.

Plats: Malmö (plats offentliggörs v.16)
Tid/datum: 21 maj 2011 

Chapter 3: 
Autoprotokoll för socioekonomiska transaktioner 
- samarbete mellan GUACHO och Clara Lee Lundberg

Kvantitativ kartläggning av socioekonomiska transaktioner för att förstå pengars roll i våra liv och privata relationer. Vem äger vem? Verket framförs på vägarna i GUACHO MOBILE UNIT, vår specialutvecklade husbil.

Plats: Malmö, GUACHO MOBILE UNIT
Tid/datum: september 2011 

Kapitel 4-8 är för närvarande under planering. Mer information om dessa kommer inom kort.

.


                                                                                                                      
       

Varmt välkomna på kvällens art after work!

 


__________________

Se mer på Rostrums blog här!/For more info visit Rostrums blog!

 

Galleri Rostrum på Facebook!

______________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________