• aktuellt

• program

• art after work

• artist to artist

• hållplatser

• om rostrum

- ritning över galleriet

• arkiv

• medlemmar

• kontakt

___________________________

 

 

Om rostrum


 

text in english >>

 

Galleriet

Galleri Rostrum finns i hjärtat av Malmö.

Målsättningen för Galleri Rostrum är att forma ett rikt och varierat utställningsprogram, som inte är främmande för någon form av konstnärligt uttryck. Rostrum vill vara ett rum för det nyfikna och sökande, för konst som står i nära dialog med betraktaren. Galleriet visar ca 10 utställningar om året.

 

Galleri Rostrums speciella profil präglas av att arbetsformen är dynamisk. Rostrum är ett konstnärsdrivet galleri där alla medlemmarna i föreningen påverkar inriktningen och deltar i det löpande arbetet - ett arbete som sker helt ideellt. Föreningen har i snitt 25 medlemmar.

 

Galleriet visar ca 10 utställningar om året varav 2 är medlemsutställningar. Vi tar emot ansökningar löpande och returnerar material om porto bifogas.

 

För planritning över galleriet, se här >>

 

 

Art after work

Förutom utställningar arrangerar Rostrum även Art After Work, en kväll då galleriet är öppet för överraskande inslag. Tisdag kväll, i veckan mellan två utställningar, inbjuder Rostrum en gäst, som får inta galleriets scen och möta publiken med sitt tilltal. AAW är en kväll för möte och utbyte.

 

Hållplatser

Parallellt med utställningsverksamheten samverkar olika grupper av konstnärer i föreningen genom att ställa ut tillsammans, under rubriken Hållplats. Rostrum har bl a stannat till på Båtmanskasernen i Karlskrona, på Passagen i Linköping, på Eksjö Museum och på BOX Kraftverk i Marieberg. Läs mer om "Hållplatser" här >>

 

Artist to artist

Artist to Artist (A2A) är en form av internationellt utbyte mellan konstnärsgrupper. Medlemmarna i Rostrum har varit inbjudna bl a till Paris år 2000, Berlin år 2002 och Amsterdam år 2004 och där deltagit i utställningar. Rostrum har sedan bjudit in sina kollegor från värdländerna och arrangerat gemensamma utsällningar som Paris><Malmö, Berlin><Malmö och Share my Spot med konstnärsgruppen AMS 12 från Amsterdam. Läs mer här >>

 

Historik

Verksamheten startades 1985 av en grupp konstnärer. Rostrums första lokal låg in på gården på Södra Förstadsgatan 63 och kom snart att bli ett galleri som var öppet för det unga och experimenterande inom konstlivet i Malmö.